In deze aflevering geef ik een beschouwing van de afgelopen twee weken, waarin het leed in Palestina ook buiten Gaza vele levens beheerste. Ik vertel hoe ik deze tijd zie, wat er in mijn ogen aan de hand is en welke dynamieken ik waarneem. Ik heb het over de vraag of het zin heeft, om elkaar aan te spreken en te spiegelen, en op welke manier dat het meeste effect heeft. Waarom ik in de Pro Palestina beweging een parallel zie met BLM. En wat in mijn ogen zou bijdragen, aan het verbinden in een tijd waarin de wereld dat heel hard nodig heeft. 

delen
Telegram
Email
WhatsApp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lyda
Lyda
Lid
5 maanden geleden

Prachtige podcast zo puur en echt ❤️

Wanda van Hengel
Wanda van Hengel
5 maanden geleden

Prachtige uiteenzetting 💜

Marieke
Marieke
5 maanden geleden

Zo fijn deze weer lieve Isa! 🙏🦋💜💫

Saskia
Saskia
5 maanden geleden

Super raak verwoord weer 🎯 💥 vraag me wel af of je het type anders denkenden waar je het in je podcast over hebt en mee in ‘gesprek’ ging wel trekt op termijn, ik zou er als Projector op leeglopen aangezien je in dat soort situaties niet zuiver uitgenodigd wordt tot delen van jouw zienswijze maar je soort van gebruiken (hoe onbewust ook) om hun verhaal telkens herhalen…

Laatst bewerkt op 5 maanden geleden door Saskia
Riet
Riet
Antwoord aan  Saskia
5 maanden geleden

Interessant, wijs, oprecht, dat is wat ik voel en dat is mooi Isa.

Marloes Van Reek
Marloes Van Reek
Antwoord aan  Saskia
5 maanden geleden

👌

Sharon
Sharon
5 maanden geleden

Ik herken mezelf in wat je zegt. En de vraag op het einde, dus of spreken zin heeft…. Niet altijd… maar moet je je daarom compleet onthouden? Nee dat denk ik niet. Zeker omdat het dan erg saai wordt zoals je stelde…
En ook, hoe meten we het zin hebben van het spreken? Kan het ook zinvol zijn voor jezelf, het spreken met een ander? Zonder dat die ander daaronder lijdt? Kan het zinvol zijn voor de ander maar misschien niet nu maar wel later wanneer die ander terugdenkt aan dat gesprek?

Bedankt voor je mooie vertolking van deze periode. Ik ga em delen (dat is digitaal spreken). Ik stel maar even niet de hoeveel zin vraag heeft het… want ik mag spreken.

Rascha
Rascha
5 maanden geleden

Dag Isa, zeer interessant wat je allemaal verteld. En het geeft mij hoop dat je nog behoefte hebt om je twijfels en meningen te delen op een podium met mij. Inspirerend. Hopelijk raak je nooit zoo verlicht dat je helemaal stil wordt (LOL). Voor mij heb je een gave mooie stem en fijne energie. Je vermaakt mij en inspireerd mij. Ik geniet ervan om je te horen “schitteren”, en krijg dan ook zin om dat te doen. Kan ik daarna ook weer van mezelf genieten, ha ha.

Ik vraag me sinds mijn eerste ontmoetingen (2001) met een aantal swami’s af; “wat is in godsnaam is “verlichting” eigenlijk?” Ik zie feiten bij de swami’s als dat ze bepaalde trucks op het gebied van “energie in materie omzetten en andersom” meester zijn.
Bijvoorbeeld dat de persoon makkelijk zonder voeding kunnen zonder af te vallen; of als de persoon de hele omgeving in een soort lichte trilling weet te zetten, als de persoon iets manifesteerd (as bijvoorbeeld); als de persoon zonder de deur open te doen toch het gebouw binnenkomt….

Ik heb echter de afgelopen 20 jaar diverse keren swami’s boos gekregen op mij (ha ha). Ze zeggen dan daarna iets in de trend van: “die boosdheid; dat is God’s wil (of zelfs God door hun heen). Ik zeg dan; “echt? ik dacht dat er vrije wil was? waarom ben je niet gewoon aardig….

En als ik dat gezegd heb, gaat het contact weg vanuit hun. Dáár kunnen ze niet om lachen. ( soo serious verlichting?)

Mijn conclusie voorlopig. Naast verlichting is het ook nodig dat we aan “veraarding” doen. Lekker lachen om onszelf en onszelf niet zo serieus nemen en dan daardoor in staat zijn om echt AARDIG te zijn.

Groeten Rascha (53)

Dineke
Dineke
Antwoord aan  Rascha
5 maanden geleden

Ja, de zin van gewoon echt aardig zijn lijkt mij zinvoller dan de zin van niet-eten of ergens binnenkomen zonder een deur open te doen 😊

Luc Provost
Luc Provost
5 maanden geleden

Wat op éen niveau waarheid is kan onwaarheid zijn op een ander…Het kan verkeren! Dicht bij jezelf blijven, bij wat voor mezelf als waarheid aanvoelt, helpt om authentiek te blijven. Deze waarheid delen met anderen helpt ook…net zoals die waarheid te verspreiden door haar voor te leven.

Cornelia
Cornelia
5 maanden geleden

Wat een mooie en zinvolle podcast weer, dank je wel Isa

Cora
Cora
5 maanden geleden

Zo mooi XX

Dineke
Dineke
5 maanden geleden

Ik trek alle ellende ook niet meer, Isa… daarin voel ik met je mee. En ook in je weerzin tegen partij kiezen. Mooie vergelijkbare woorden daarover van Natasha van Weezel en Sinan Can gisteren (op de msm, dat wel 😉): https://twitter.com/khalidensophie/status/1721958247173620015?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1721958247173620015%7Ctwgr%5Ecb57f05f54276d1e158c81f045a0de2a8b31bb23%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Ftelevisie%2F2023%2F11%2Ftoename-joden-moslimhaat-in-nederland-khalid-sophie-uitgescholden%2F

Bij je ideeën over een ‘satanische wereldregering v boven’ haak ik echter geheel af… Teveel complotgedachte, teveel wantrouwige overdrive van overigens zeer terechte en aloude kritiek op multinationals, corrupte regeringen, neo-liberaal beleid etc.

Fijne dag!

Dick
Dick
5 maanden geleden

Prachtige heldere uitleg en nog mooiere stem.
Ik hoop hem nog vaak te mogen horen.
Als je klaar bent met zoeken kun je misschien luisterboeken inspreken.
Wel die met je resoneren… Toch.

Iris
Iris
5 maanden geleden

Bedankt voor je woorden Isa. Ik ervaar het net zo. Ik voel dat het delen van verschrikkelijke beelden (die ik overigens ook genoeg heb gezien) of het oproepen tot partij kiezen alleen maar lage trillingen verspreid. Waardoor inderdaad steeds meer mensen in boosheid en angst en dus in een lage trilling terecht komen. Is dat dan echt wakker zijn? Hebben de slachtoffers hier iets aan? Ik denk dat de wereld meer baat heeft bij mensen die hun eigen schaduw aankijken, naar binnen keren, in hun eigen kracht gaan staan. Het is moeilijk om in deze tijd geaard en in een hoge trilling te blijven maar als wij meer compassie en liefde voor onzelf en de wereld voelen verspreiden we licht en kan deze wereld hopelijk ooit een zoveel mooiere plek worden.

Erika
Erika
5 maanden geleden

Mooi verwoord Isa; de twijfel, de verschillende kanten aan een oorlog die alleen maar verliezers kent, maar misschien op een ander vlak ook mensen tot elkaar kan brengen. Hoe bizar… en in die tijd leven we. Dank je wel voor je bespiegelingen wat ook weer aanzet tot nadenken.

Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Deze oorlog is afleiding van een aaneenschakeling van mislukte projekten. De grootste boosdoener is de media. Na 22 jaar is nog steeds niet de waarheid over 9/11 bekend gemaakt…en nog erger… De eerste wereldoorlog, de tweede wereldoorlog etc.rtc. We zijn worden en blijven gevoerd worden met leugens.

Nico
Nico
5 maanden geleden

Je BLIJFT een kanjer

Wannee
Wannee
5 maanden geleden

Het enige wat in mijn ogen zin heeft is filling and absorbing with pure love #oraclegirl Al de rest is staan voor of tegen… maar vanuit dezelfde (slave self) frequentie als het probleem zich stelt. Dus daar ligt de oplossing niet. Misschien kan je haar website eens bezoeken en voelen of dit resoneert met jou.

Marloes Van Reek
Marloes Van Reek
5 maanden geleden

Jeetje Isa, wat mooi!! Ik wordt helemaal blij als iemand mijn gedachten vertaalt en duidt. Hoe mooi is dat !!

Caroline
Caroline
4 maanden geleden

De reden dat zovelen die beelden posten van Gaza is om awareness te creëren en om de genocide te doen stoppen. Steeds meer mensen worden hierdoor wakker en geloven niet meer in de politieke leiders. Dit is een goede zaak. Omdat je tegen de genocide bent betekent het echter niet dat je tegen de joden bent. Integendeel, ze zijn hier ingeluisd en gebrainwsht door hun eigen regering.De media creëert een perceptie van als je voor dit bent dan ben je tegen dit. Maar niets is minder waar.

Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Caroline
Sta jij achter mijn werk en wil je mij steunen? Je helpt me daar enorm mee. Via mijn website kan je doneren. Heel veel dank voor iedereen die mij al steunt. Het stelt me in staat te doen wat me te doen staat. En dat is mensen raken. Want ik wens dat wij voelen dat we zijn en waarheid vinden in ons eigen weten. Zodat alleen de liefde ons nog kan sturen. Het is mijn zielsmissie.

Bedrag