Eindelijk weer een nieuwe aflevering! Het duurde even. Twee weken Kaapstad en twee weken geestelijke strijd. Dat zat er tussen…

In Kaapstad was ik bezoek bij de moederkerk van de kerk waarbij ik ben aangesloten. Ik mocht geestelijke groeien, maar bij terugkomst kreeg ik het pittig. Nog steeds niet helemaal terug op scherpte, vertel ik over mijn mooiste take away van mijn tijd in Kaapstad. En vertel ik over de geestelijke strijd die helaas bij de wandel met God hoort. Maar ook praat ik over het evangelie, tik ik de (kinder)doop aan en bemoedig ik iedereen die luistert om vooral openlijk de liefde voor Jezus te betuigen. 

Veel plezier! 

PS: De technische haperingen horen er helemaal bij, ik deed het er voor bij deze take 21 (!). 

delen
Telegram
Email
WhatsApp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leon
Leon
24 dagen geleden

‘Hoe dichter je bij Jezus bent, hoe groter gevaar je bent voor het duister. Want je hoeft niets te doen behalve in dat licht te staan, en je bent al sterker dan dat zij zijn.’
Dat vond ik de treffendste opmerking van deze keer. Het was alsof je ook jezelf ermee inspireerde. Het stuk erna (na 28 minuten) vond ik (nog) meer begeesterd dan ervoor.

Laatst bewerkt op 24 dagen geleden door Leon
Mariek
Mariek
23 dagen geleden

Wat Leon

zegt; vanaf de tweede helft raakt het enorm.

Vooral de analyse ook over ‘simpele’ mensen. Wat een spiegel. En mooi hoe je reflecteerd ook, zoveel herkenbaarheid. Ook al ben ik al sinds kinds gelovig (waarin ook ups en downs en oefenen in ‘springen’ keer op keer opnieuw aka mensen/dingen/fouten loslaten)… Heerlijk jouw geluid, Isa, ik word er door gesterkt. Nog even een vraagje: ik luisterde de laatste episode van Jorn luka en ervoer echter daar het tegenovergestelde van het verhaal van de belgische man die in zijn podcast sprak.. Zijn verhaal (Aernarts) toonde/ toont wat jij zegt volgens mij over dat eindeloze ik-zuchtige zoeken, Goddelijkheid in jezelf etc.
Door jouw geluid zie, voel ik ook meer de donkerheid in ogenschijnlijk ‘zomaar’ verhalen in andere podcasts die ik als christen zelfs nog luister (want soms inspirerend ofzo) maar waarbij vanaf minuut 1 ik iets zwaarmoedigs voel, gevaarlijks allicht.
Hoe kijk jij aan tegen de laatste afl van de JLukashow, aangezien die gast ook iets vertelt over goedkwaad etc. vanuit het christelijk geloof bezien. Kun jij in een nieuwe episode van jouw geluid eens jouw frequentie (die van God) over laten vallen, zodat ook voor oldies (en natuurlijk new-born christenen) eventuele ‘vage doch interessante theorien’ over het christelijk geloof (maar die niet waarheid uiten) ook links gelaten kunnen worden. Ben ook gewoon benieuwd naar jouw reactie hierop. Ik denk dat we onderscheid moeten maken… En ikzelf ook sommige podcastst beter niet meer moet aanzetten (uitnodiging aan mezelf).

Benieuwd,
and you go girl.

Liefs

diny
diny
23 dagen geleden

Hallo Isa, mooi om je verhaal te horen. Heb jij ook de heilige geest ontvangen? En hoe voelt dat voor jou. Ik ben me ook aan het verdiepen maar sommige zaken stuiten op een weerstand zoals dat je alleen geredt bent als je gedoopt en Jezus hebt aangenomen. Volgens mij houdt God van iedereen en gaat niemand verloren. Mag ik vragen bij welke kerk je bent aangesloten? Lieve groet Diny

Gjalt Wijmenga
Gjalt Wijmenga
22 dagen geleden

“Gegijzeld in de kerkbanken”, ja dat denk ik ook wel eens als ik hier in Baambrugge naar de PKN-kerk ga. Toch blijf ik er naar toe gaan, omdat ik bij een enkeling toch een waar begrip van het evangelie detecteer. Hij verzorgt de muziek, is zelf ook organist, maar dirigeert vaak zangkoren. Hij spreekt dikwijls over het dragen van ons kruis. En houdt zich bezig met hoe in contact met de Heilige Geest te komen. “Wie achter mij wil komen, hij neme zijn kruis op en volge mij” dit zijn Jezus’ eigen woorden! Lucas 9: 23, 24. Dit stemt overeen met wat Johannes de Doper zei: “Hij moet wassen, ik moet minder worden”. Voor mij is vooral 1Cor. hoofdstuk 15 een eye opener. Het gaat vanaf vers 35 over de eerste en de laatste Adam. Direct hiermee in verbinding staat Romeinen 8: 19 “Want met reikhalzend verlangen wacht de ganse schepping op het openbaar worden der Zonen Gods”. Alle dwalingen bespelen onze natuurlijke staat van zijn die gerelateerd zijn aan de eerste Adam. Ons natuurlijke leven is tijdelijk en heeft ook een functie. Inclusief de mogelijkheid van reïncarnatie. Maar de evangelische boodschap gaat dit verre te boven. Naar de mate waarin we ons ego loslaten, is er vergeving. We kunnen niet zonder de opgestane Jezus, eenvoudig omdat hij de Nieuwe Adam is!

Carla
Carla
22 dagen geleden

Wat mooi Isa. Je ontroert me. En ik vind je dapper.
From one Jesus lover to another. Het is waar. Als je het Licht hebt, steek het dan niet onder stoelen of banken.

Marleen
Marleen
21 dagen geleden

Lieve Isa,

Bedankt weer voor je prachtige woorden in deze podcast die je deelt! Het raakt me steeds weer heel diep. Ik herken je geestelijke strijd, sommige dingen zijn ook echt een eye-opener met als je het verteld dat ik zelf denk van, ow wacht dit is ook strijd! Blijf vooral delen, ik ben er van overtuigd dat dit echt tot zegen is en voor velen tot zegen zal zijn!!

Ik weet niet of je het lied sprong in het diepe kent van Matthijn Buwalda, maar daar moest ik aandenken bij wat je vertelde over dat het voelt als een enorme sprong. De moeite waard om eens te luisteren als je hem niet kent😉
En het is zeker een sprong, maar die sprong is Jezus meer dan waard🙏🏻

Hou vol, en als je het zelf niet meer weet, Hij weet de weg en Hij zal je helpen!!♥️

Meriam
Meriam
20 dagen geleden

Lieve Isa,
Dank je wel voor deze mooie podcast. Ik luister zo graag naar jou. En het geloof neemt weer een steeds grotere plaats in in mijn leven. Ik ben van huis uit goed Katholiek. Heb mij uit laten schrijven in Coronatijd. Ik kon er niet meer achterstaan. Sinds december vorig jaar groeide het verlangen om weer lid te worden. Daar ben ik nu mee bezig. Gesprek met een pastor gehad, de Absolutie ontvangen en nu moet er nog een formulier ingevuld worden. Dan is het rond. Jezus is een leidraad als je het wilt en kunt zien/voelen. Nogmaals dank.

Ezira
Ezira
3 dagen geleden

Je bent ‘in-doctrine’ gegaan, hoe is het mogelijk … ik haak af.
#zelfnadenken

Sta jij achter mijn werk en wil je mij steunen? Je helpt me daar enorm mee. Via mijn website kan je doneren. Heel veel dank voor iedereen die mij al steunt. Het stelt me in staat te doen wat me te doen staat. En dat is mensen raken. Want ik wens dat wij voelen dat we zijn en waarheid vinden in ons eigen weten. Zodat alleen de liefde ons nog kan sturen. Het is mijn zielsmissie.

Bedrag