Deze aflevering gaat over de Heilige Geest. De geest van God die in ons gaat wonen als wij zijn wedergeboren. Ik vertel op welke manier ik de Heilige Geest in het dagelijks leven ervaar, maar ook over de encounter die ik ermee had tijdens de Opwekking vorige week. Die mij als een raket lanceerde en mij helemaal in de fik zette. Maar waarmee ik ook naar de Efteling ging en in een best pittig geestelijke clash terecht kwam. Stond niet op m’n lijstje maar het moest er blijkbaar uit. 

Veel plezier met luisteren! 

delen
Telegram
Email
WhatsApp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hanneke
Hanneke
18 dagen geleden

Hallo Isa, ik snap het helemaal die duistere ervaring in de efteling. Vooral na de ervaringen bij opwekking. Ik ben in 1993 Christen geworden, zomaar, via de eo televisie uitzending, “God veranderd mensen”, een programma destijds van de eo. Nu heet het “de verandering”. Een vrouw deed daar destijds haar getuigenis hoe ze tot Jezus kwam, vanuit de new age, ik zat er toen midden in. Ik wist meteen, ik moet ook bij diè Jezus zijn, diè, wiens bloed de duivel had overwonnen, van de duivel! want dat vertelde deze vrouw. Nu, zo’n 30 jaar verder, heb inmiddels een behoorlijk inzicht gekregen in de geestelijk onderscheiding, dus Efeziërs 6 is mijn dagelijkse rustig, de wapenrusting. Een christelijke zanger zei ooit: “every time we wake up, we wake up in a battle zone”. En zo is is het. Trouwens bijzonder dat je zo’n wijs zoontje hebt. Geniet ervan! En bedankt voor deze uitzending! Groetjes van Hanneke.

Hanneke
Hanneke
Antwoord aan  Hanneke
18 dagen geleden

@ , van de duivel! dat stukje zin in mijn tekst moet weg. Foutje…

Ilona
18 dagen geleden

Geweldig! Herkenbaar. Het vragen aan de Here Jezus om pijn of belemmeringen weg te nemen. Dat doet Hij. Amen! Ik ervaar het regelmatig dat mijn gebed verhoord word. Ik bid zelfs voor een parkeerplek dichtbij. Ik had angst en paniekaanvallen. Ook daarvan ben ik bevrijd. Gewoon door te erkennen dat dit van de duivel komt en niet van God.

Door een burn-out kortgeleden ben ik veel dichter bij God gekomen, veel meer mijn afhankelijkheid beseffend. Bijzonder hè.. het besef van de geestelijke wereld.. ook mijn jongste dochter voelt alles geestelijk haarfijn aan., ze is lichamelijk slechtziend overigens.. Wat de Efteling betreft besef je weer extra goed waar je uitkomt en waar je nu bent.. God was erbij.. zo mooi hoe je alles verwoordt.. Gods zegen. Veel liefs, Ilona

Maarten de Boer
18 dagen geleden

handelingen van Jezus 1 : 8

Maar gij zult kracht ontvangen, wanneer de heilige Geest over u komt, en gij zult mijn getuigen zijn te Jeruzalem en in geheel Judea en Samaria en tot het uiterste der aarde.

Laatst bewerkt op 18 dagen geleden door Maarten de Boer
Patricia
Patricia
18 dagen geleden

Wat een mooi getuigenis weer Isa! Zo wordt je geloof versterkt! Ik geniet ervan om te horen van jouw nieuw verkregen inzichten en jouw enthousiasme en liefde voor de Heer. Geweldig dat je ons meeneemt in jouw ontdekkingstocht. Ik word er helemaal blij van! En mooi hoe je zoontje het al zo goed aanvoelt. Kinderen zijn nog heel gevoelig voor Gods Geest omdat zij er nog maar net vandaan komen. Kinderen zijn nog zo puur. Jezus zegt het niet voor niks, we moeten worden als de kinderen! Veel zegen voor jou en Leo! En blijf genieten van de Godmuziek en zet lekker alle ramen open want de hele wereld moet het weten dat God van hen houdt! 🙌 Lieve groet, Patricia

Leon
Leon
14 dagen geleden

Heel sterke uitzending. Voor de christenen onder ons althans. Zoals Patricia ook zegt word ik er blij van. Ook inspirerend en leerzaam; je bent verbluffend snel tot de kern gekomen. Zoiets zeg je zelf ook. Tja er staat ook meer druk op dan ooit, op de valreep als het ware, randje eindtijd. Al ben ik al het grootste deel van mijn 38 jaar christen, pas beschamend kort ben ik dat ECHT, namelijk zoals de koopman die alles verkocht om die ene parel te bezitten of als de man die de akker waarin hij een schat verborgen wist moest en zou kopen. Zo kostbaar is nu het geloof voor me.
Voor degenen die nu denken: parel? akker? foei, ken je bijbel.
Vermoedelijk is een ieder die isa volgt en deze regels leest wakker qua plandemie. Een dringend verzoek om je eigen bestwil. De mensen die iedereen willen prikken en opsluiten hebben je ook de evolutie onzin door de strot geduwd. Wordt aub helemaal wakker. Kijk eens uit je raam naar het eerste het beste gebouw dat je ziet. Hoeveel miljoen jaar zou je moeten wachten tot dat er zomaar helemaal vanzelf zou staan? Je weet dat het ontworpen moet zijn door iemand. De wereld is zoveel complexer dan een gebouw. Er zit een meesterhand achter. Jawel, God. En die wil dat jij hem zoekt. Wacht niet tot je sterfbed. Doe het nu. Vertrouw daarin isa en miljarden anderen (door de eeuwen heen toch miljarden). Zij zijn als pioniers die naar het buitenland trokken en jou vertellen hoe mooi het daar is, maar jij wil zo graag in je eigen woonplaats blijven. Ga in vredesnaam op reis.

Mirjam
Mirjam
13 dagen geleden

Hoi Isa, voor zover mij bekend ben je van huis uit jurist. Ik ben benieuwd of je bekend bent met het kerkelijk recht en voornamelijk of je vooraf je doop vertelt is wat juridisch de consequenties hiervan is?

Miriam V.
Miriam V.
13 dagen geleden

‘Verdien ik dit wel?’
Think Amazing Grace … a wretch like me

Sta jij achter mijn werk en wil je mij steunen? Je helpt me daar enorm mee. Via mijn website kan je doneren. Heel veel dank voor iedereen die mij al steunt. Het stelt me in staat te doen wat me te doen staat. En dat is mensen raken. Want ik wens dat wij voelen dat we zijn en waarheid vinden in ons eigen weten. Zodat alleen de liefde ons nog kan sturen. Het is mijn zielsmissie.

Bedrag