In deze aflevering doe ik verslag van mijn dagelijkse avonturen als Christen. Ik vertel over mijn ervaring in de traditionele kerk, geef mijn visie op de vorm van de aarde (plat), en bespreek ik hoe ik (tot nu toe) om ga met alle verschillen binnen Christenland. Een onderwerp waarover het laatste woord nog niet is gezegd. Maar waarbij ik wel voel: hoe meer je je gaat focussen op mensen, hoe meer je God uit het oog verliest.

Heel veel plezier bij het luisteren!  

delen
Telegram
Email
WhatsApp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leon
Leon
5 dagen geleden

Wat leuk dat er zo snel weer een aflevering is verschenen. Ik heb weer met genoegen geluisterd, ook naar de video waar je over praat en aan hebt meegewerkt, namelijk het panelgesprek met de Vuige Vrienden… pardon, de Vurige Vrienden, link: https://youtu.be/SS33N56ftqA?si=5rMZq1i4cwMPFmik&t=742

Dineke
Dineke
3 dagen geleden

Isa, ik ben heel blij voor je dat je rust en verdieping hebt gevonden in God. Maar om je boerenverstand los te laten op de vorm van de aarde…?. Of op het reizen naar de maan…?. Kun je wel met je boerenverstand bij internet? Of zelfs televisie? Bestaat dit dan ook eigenlijk niet? Schoenmaker blijf bij je leest: blijf bij God en laat de natuurkunde over aan anderen. Fijne week!

Marjan K.
Marjan K.
Antwoord aan  Dineke
3 dagen geleden

M.a.w. het individu mag niet voor zichzelf denken… niet meepraten, niet hardop denken? Zelfs niet op hun eigen platform waar jij gratis naar mag luisteren? Beweer je nu echt dat de schoenmaker zal moeten wachten op wat de kok hem vertelt wat hij vanavond mag eten, die op zijn beurt moet wachten op de aanwijzigingen van de diëtiste , omdat die eerst van de overheid het okay moest krijgen want ee schoenmaker heeft niet het vermogen om te kunnen bepalen waar hij vanavond trek in heeft? Jouw mening over Isa’s overdenkingen… als vrijwilliger in het corps van de anti-vrije expressie politie – die is tegen vrijheid van het gesproken woord, zeg maar… heb jij daar wel eerst ‘n diploma voor gehaald? Want als niet… dan treedt jij met voeten je eigen ‘wet’. Vroeger zei de meester tegen Jan met de pet (en Mien in het schort) : pas d’r op: weet je plaats! Denk eens na over wat je getraind heeft om anderen terug te fluiten als ze van hun aangewezen plek ‘durven’ komen. Wat zegt dat over de soort angst die de anti-vrijheid-van-expressie-voorstander drijft? Zoals er zijn die niet durven zeggen wat een vrouw is… ‘want’ … niet afgestudeerd in Biologie’.

Eefje van de Wouw
Eefje van de Wouw
Antwoord aan  Dineke
21 uren geleden

Wie gelooft er nog dat ze echt naar de maan zijn geweest…het is 2024. Come on. Kijk maar eens naar de documentaire ‘American moon’ op YouTube. Dan komt je boerenverstand heel snel terug, wat dit onderwerp betreft! Fijne dag.

Gjalt Wijmenga
Gjalt Wijmenga
3 dagen geleden

Rond is idd anders dan bol. De aarde is zeker niet plat. Het platte aarde geloof is een leugen en die wordt zeker niet ondersteund door de Bijbel. ‘Hij troont boven de kring der aarde’ (Jesaja 40:22). Job 28:5 vermeldt: ‘De aarde, waaruit voedsel komt, wordt van beneden getransformeerd als door vuur.’ 

Gjalt Wijmenga
Gjalt Wijmenga
Antwoord aan  Gjalt Wijmenga
3 dagen geleden

Bij een maansverduistering enige jaren geleden zag ik via Facebook twee foto’s van de maan waar een hap uit was. De ene foto was uit Nederland, uit Lelystad, de andere uit Curacao. Vergelijking van beide foto’s, als het ware ten opzichte van elkaar een kwart slag gedraaid, is een der bewijzen dat de aarde rond is. Voeg daarbij de driemaandelijkse duisternis boven de poolcirkel gedurende de winter en dan wordt het wel duidelijk. In de landen op de evenaar zijn de dagen gedurende het hele jaar even lang. Bij ons is dit anders en dit is eenvoudig te verklaren. Foto’s vanuit de ruimte maken ook veel duidelijk of je moet persé willen geloven dat die foto’s allemaal fake zijn.

Marjan K.
Marjan K.
Antwoord aan  Gjalt Wijmenga
3 dagen geleden

Vertalingen vanuit het (namiddeleeuws Deutsch denk Luther) die komen van het Latijn ( denk Vaticaans), die komen van het (Post Romijnse) Grieks… en die op hun beurt zijn vertaald uit het Bijbels Hebreeuws … dat zich heeft getracht te vertalen uit het Aramaic wat oorspronkelijk komt van een nimmer goed begrepen lingo (dus niet taal dwz slechts gesproken geen geschreven taal) … het Akkadiaans wat weer werd opgediept uit het Sumeriaans?

Laatst bewerkt op 3 dagen geleden door Marjan K.
Hmn
Hmn
3 dagen geleden

Hoi Isa,

Dank weer, voor je oprechte verhaal.
Elke keer weer fijn om te horen.

Het is eigenlijk wel bijzonder dat de term kinderdoop in de volksmond wordt gebruikt voor wat in feite babydoop is. Voor de doop van een kind van zeg maar 12+ die een bewuste bekering meemaakt, is er nu geen eigen term.

Misschien leuk om te zien;
Bijgevoegd een link van een site die middels de zoekterm ‘testimony <probleem>’ op youtube duizenden! selfie testimonies heeft gevonden die getuigen van De redder🙌.
Omdat het script Jezus niet in de zoekterm noemt, maar het script pas in de resultaten test of Jezus in de beschrijving wordt genoemd blijft het redelijk buiten de zoekbubbel. De video’s gaan terug tot 2006 en elk uur komen er nog video’s bij.

Hartelijke groet

Leon
Leon
3 dagen geleden

Deze ontdekkingstocht van jou Isa, en hoe treffend je alles verwoord, maakt echt veel in me los en doet me ook veel nadenken over hoe jij (en anderen) eerder had kunnen wakker worden qua geloof. Zou zo mooi en terecht zijn als het niet langer het aller-allerlaatste is wat mensen proberen. Het woord ‘geloof’ is al meteen wat misleidend; het is WETEN, maar niet met gevoel of verstand maar iets ertussenin.
In ieder geval vloeide vanmorgen de volgende tekst uit mijn pen. Na het vurige pleidooi van Marjan K. hierboven voor het recht om hardop te denken, durf ik het aan om het hier te plaatsen.
Daar komt ‘ie.

Vrijwel iedereen had het ooit wel eens in zijn of haar leven gehoord: ‘God houdt heel veel van je. Hij wil zijn liefde aan je geven. En hij hoopt dat je dan niet moeilijk doet als hij je pleziertjes vergald met een set regels. Eigenlijk is het ook wel te begrijpen als je dat liever niet wil. Geen probleem: hij blijft evengoed van je houden en geduldig op je wachten.’
We zagen god als een eindeloze goedzak, beetje contactgestoord ook nog. Want waarom zou Hij nooit rechtstreeks in gesprek gaan, maar altijd via vage vermeende signalen zoals bijbelteksten of gevoelens. En als hij toch zo geduldig en liefdevol is dan wacht hij maar even, tot later in mijn leven als ik hem ooit wel echt nodig heb, vonden we.
We waren hard to get. We zagen onszelf in een voordeelpositie tegenover god. We konden onszelf wel redden. En schandalig dat men dan soms de hel noemde. Ja voor hitler wellicht. Maar ik, gemarteld in de hel, door die liefdevolle god, dat klopt niet.
Dat klopt ook niet. Met de kennis van nu: de hel is de plek waar demonen belanden. En helaas tevens de mensen die Hem niet wilden leren kennen. Het martelen doet God niet, maar die demonen, die zich daarmee voeden; iets wat ze nu in dit aardse leven immers ook al doen met onze pijn. Al staat deze aardse schepping nog onder gods bescherming, de hel niet meer.
Het was decennialang totaal uit den boze om mensen bang te maken met de hel. Maar juist dit levensgrote gevaar bedreigt de ruime meerderheid van de mensen. En dit gevaar moet weer benoemd worden. Talloze christen geworden ex-heksen en tovenaars en duivelaanbidders op hoger niveau kennen de hel ook als een fysieke plek waar ze kwamen en vergaderden. Zoals bijvoorbeeld Erica Mukisa of John Ramirez. Het is het uitzoeken meer dan waard. Het gaat om leven en dood. Eeuwig leven of eeuwige dood. De jouwe dus.

karin
karin
1 dag geleden

Naar welke kerk ga je?

Sta jij achter mijn werk en wil je mij steunen? Je helpt me daar enorm mee. Via mijn website kan je doneren. Heel veel dank voor iedereen die mij al steunt. Het stelt me in staat te doen wat me te doen staat. En dat is mensen raken. Want ik wens dat wij voelen dat we zijn en waarheid vinden in ons eigen weten. Zodat alleen de liefde ons nog kan sturen. Het is mijn zielsmissie.

Bedrag