In aflevering 3 ga ik in gesprek met Kelly den Hollander. Toen zij hoorde dat ze borstkanker had, bedankte ze voor het reguliere protocol. Ze wilde geen mammografie, geen chemo en geen bestraling. Ze wilde het op haar eigen manier doen; bewust van de correlatie tussen lichaam en geest, en mét consent van haar lijf. Ze keerde naar binnen en navigeerde op haar gevoel.

Twee jaar na haar diagnose is ze genezen. Ze is gezond. Vlak voor de eerste lockdown gaf ze een feest om dat te vieren. Toen Kelly mij hoorde praten over de Germaanse geneeskunde, en daarna mijn oproep las voor Radio Isa, voelde ze dat ze mij wilde spreken. Het is een uiterst persoonlijk pad wat ze heeft gelopen, en ze deelt met mij de stappen in haar proces dat tot genezing heeft geleid.

Voor informatie over de Germaanse geneeskunde verwijs ik graag naar de zeer heldere website www.germaansegeneeskunde.nl.

delen
Telegram
Email
WhatsApp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chantal
Chantal
2 jaren geleden

Wauw wat ongelijk inspirerend.. ik luister aandachtig. Bij mij zit borstkanker in de familie en heb al 2x (ik ben 33) een mammografie gehad omdat er toen twijfel was of er iets zat.. gelukkig kwam hier niets uit maar ik neem nooit meer een mammografie.. ik heb er nooit zo bij stil gestaan en dat er dus ook andere mogelijkheden zijn.. ik ben dankbaar voor deze nieuwe inzichten (voor mij dan).

Ester Van Der Lienden
Antwoord aan  Chantal
2 jaren geleden

Ik doe om de 2 jaar een thermografie. Dat is zo fijn en ook hier kun je dingen op zien en ze raken je er niet bij aan maar maken alleen foto’s van je alsof je op de foto gaat. Verdiep je er maar eens in. Heel interessant ook.

Jolanda
Jolanda
Antwoord aan  Ester Van Der Lienden
2 jaren geleden

Dat wilde ik ook, maar via bevolkingsonderzoek bleek dat onmogelijk. Kan ik dat dan zelf regelen en wordt dit dan ook vergoed door de zorgverzekering?

Ester van der Lienden
Antwoord aan  Jolanda
2 jaren geleden

Zeker kun je dat zelf regelen. Doe ik ook. Vergoeding hangt vaak van situatie af. Dit is de site: https://www.borstscreening.nl/
Kijk maar of je er wat mee kunt. Ik vind het superfijn dat het op deze manier kan.
Liefs Ester

Chantal
Chantal
Antwoord aan  Ester Van Der Lienden
2 jaren geleden

Bedankt Jolanda voor het delen

Chantal
Chantal
Antwoord aan  Ester Van Der Lienden
2 jaren geleden

Dank je Esther, ik zal hier zeker me in gaan verdiepen.

Jacky
Jacky
Antwoord aan  Ester Van Der Lienden
2 jaren geleden

Ik heb altijd veel last na de mammografie, maar die thermografie hebben ze niet overal neem ik aan. Ik ben daarbij verleden keer heel raar behandeld door het personeel daar bij het maken van de mammografie. Ik zie het antwoord hieronder al. Bedankt.

Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Jacky
Nanda
Nanda
2 jaren geleden

Prachtig en zo waanzinnig sterk…. Omdat er in mijn familie veel kanker voorkomt, verdiep ik mij al heel lang in de andere kant van de reguliere geneeskunde… Dat is echt geen makkelijke weg om je daar doorheen te worstelen…je moet daar echt heel voorzichtig je pad in vinden. Ik geloof wel heel sterk dat je dan toch wel al op een frequentie zit waarbij de juiste mensen op je pad komen… Ik dank jou Kelly voor je openheid en Isa voor het podium die jij beschikbaar stelt voor dit soort ongelooflijk prachtige en moedige mensen… Ik ben fan… Lieve groet…

Kelly
Kelly
Antwoord aan  Nanda
2 jaren geleden

Dank je wel Nanda, graag gedaan! Met Isa aan mijn zijde een fijn en stevig fundament om dit te kunnen delen 🙏

Natasja Leeuw
Lid
2 jaren geleden

<3

Monique
2 jaren geleden

Wat mooi om een voorbeeld uit ons eigen land te horen! Een zeer verhelderend boek over dit onderwerp is Radicale Remissie van Kathleen Turner. Zij heeft onderzoek gedaan naar hoe mensen genezen van kanker (ipv hoe ze het krijgen). Ze heeft duizenden mensen gesproken en komt uit op 9 essenties die zich in elk geval in combinatie met elkaar hebben voorgedaan. Buitengewoon boeiend!

Jelle
Jelle
2 jaren geleden

Wauw wauw wauw!

Deze frequentie is zo heerlijk✨

Eindelijk een radiozender gevonden die op mijn antenne aansluit💜

Wendy Winands
Wendy Winands
2 jaren geleden

Mooie en krachtige uitzending dames! Ik stel mezelf regelmatig de vraag wat als ik zelf kanker zou krijgen, wat ga en kan ik dan zelf doen? In de loop der jaren heb ik van zoveel mensen afscheid moeten nemen doordat bij hun kanker om de hoek kwam kijken, vreselijk…zoveel leed ook. Mijn moeder kreeg wat leek uit het niets een hersentumor…maar dit is inderdaad een proces geweest van jaren. Zij heeft destijds ook besloten om geen operatie of chemo te nemen. Uiteindelijk is het een kort proces geweest van nog geen drie maanden en waarin zij echt het regie in eigen handen had genomen. In die laatste maanden heeft ze nog van alles zelf geregeld. En hebben we afgesproken dat ik een boek over haar zou schrijven, over haar spiritualiteit en ziekteproces. Mijn moeder vond het fantastisch, zij had zelf ook altijd een boek willen schrijven. Ik zou zo veel over haar en dat proces kunnen vertellen…hoe kort deze ook was. Ons verhaal had ik snel op papier staan, alleen die laatste week van haar leven heb ik nog steeds niet beschreven. Inmiddels zijn we 12 jaar verder. Uiteindelijk heeft zij gekozen voor euthanasie en ik denk zelfs dat ze dat proces versneld heeft omdat andere mensen er moeite mee hadden om haar zo snel lichamelijk achteruit te zien gaan en hier totaal geen raad mee wisten, waaronder mijn vader. Iedereen kwam met goed bedoelde adviezen en die mensen confronteerde zij dan ook met het feit dat ze stervende was…soms best op een harde manier ook. Maar goed terug te komen op het gesprek met Kelly, wil ik zeggen dat het mij weer wat meer inzicht heeft gegeven hoe het ook anders kan. Dit wist ik inwendig ook al, maar inderdaad, je wil geen chemo…maar wat dan wel? Bedankt Kelly en Isa voor dit mooie persoonlijke gesprek.
Liefs ❤️ Wendy

Kelly
Kelly
Antwoord aan  Wendy Winands
2 jaren geleden

Dank je wel Wendy voor je openheid ❤️

Wendy
Wendy
Antwoord aan  Kelly
2 jaren geleden

Kelly zou je kunnen zeggen bij welke imker je in Friesland was? Zou graag met deze man in contact willen komen.

Sander
Sander
Antwoord aan  Wendy
2 jaren geleden

Ik zou ook heel erg graag in contact willen komen met deze imker.

Brigitte
Brigitte
Antwoord aan  Wendy
2 jaren geleden

Ook geïnteresseerd

Helma
Helma
Antwoord aan  Wendy
2 jaren geleden

Wil ik ook graag weten

Lies
Lies
Antwoord aan  Kelly
2 jaren geleden

Ik hoor ook heel graag meer gegevens van Ubbe, mbt de bijenpollendrank, kan dat?

Els
Els
2 jaren geleden

Prachtig mooi verhaal!

Leonie
Leonie
2 jaren geleden

Wat een mooie aflevering weer.
Mijn moeder zit nu in een proces door een ziekenhuis wat dacht dat er kanker was, ze mocht direct door voor een punctie na de mammografie en daar is schade aangericht, een ernstige bloeding en na maanden nog pijn van de mammo en punctie..
En uiteindelijk bleek het ook nog eens niks te zijn.

Hoewel ze wel voelde dat ze die punctie toen niet wilde, toch om laten praten in het ziekenhuis en nu spijt. Gelukkig hebben we een prachtig ziekenhuis in Bilthoven gevonden, niet om de hoek maar met fijne artsen die haar nu gaan helpen om die pijn te verminderen.

Mooi om te horen in deze aflevering hoe het ook kan, maar ook hoe stevig je in je schoenen moet staan om nee te zeggen tegen reguliere geneeskunde en hoe belangrijk het is om bij je gevoel te blijven!
Bedankt Isa en Kelly

Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Leonie
Kelly
Kelly
Antwoord aan  Leonie
2 jaren geleden

Graag gedaan en ja fijn dat je het nog even benoemd want inderdaad de druk vanuit het reguliere is groot, heel groot en ik gebruikte onbewust juist die energie om het zelf te gaan doen, om mijn eigen pad te lopen.
Ik transformeerde de autoriteit die buiten mij stond en mij wel eens zou vertellen wat ik nodig was, juist om mijn eigen autoriteit te omarmen en deze te volgen.

Els
Els
2 jaren geleden

Voelde echt als 5 minuten, een krachtig en intiem gesprek en wat een bijzonder proces van Kelly. Ook laat het me weer eens zien dat als je onder dat doek kijkt er zoveel meer is en hoe bijzonder het is en wat zich aandient als je leert communiceren en luisteren naar je eigen lichaam. Ga m ff laten bezinken, dank dames!

Dane
Dane
2 jaren geleden

Ben pas halverwege het gesprek….maar Wow zeg! Vrouw naar mijn hart; zo heel dicht en krachtig bij haar zelf. En deze man St heeft je De liefde gegeven door je te horen, je uit te nodigen, je creativiteit een boost te geven en je te wijzen op taalgebruik. Wat een spirit! En dát lieve Kelly komt alleen en allemaal door jouw eigen mooie spirit. En jouw voeding keuze 👌🏻 Ik zal dit gesprek niet snel vergeten!!! Maar ik mag nog 40 min luisteren en dat ik nu snel doen. Dank je wel en ik wens je voor altijd gezondheid toe en vol creativiteit’s inspiratie en liefde. Hug van Dáne

Kelly
Kelly
Antwoord aan  Dane
2 jaren geleden

Wauw wat een mooie reflectie, dank je wel Dane 🙏❤️

Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Kelly
Dagmar
Dagmar
2 jaren geleden

Wat een prachtig gesprek. We moeten het er zeker over hebben.

zepha
zepha
2 jaren geleden

Mooi gesprek, dank voor het mooie open delen van dit hele proces. Diagnoses en prognoses, bezweringen zijn het. Zo krachtig om te horen hoe jij je eigen ruimte in hebt weten te nemen en wat een mooi divers netwerk aan hulp je om je heen hebt verzameld tijdens deze reis. Haha en ja hoe iedereen dat Silvia Millecam verhaal altijd weer aan komt dragen, die heeft de publieke opinie goed stevig bepaald.

Jo Manda
2 jaren geleden

Sylvia Millecam…

Anneke
Anneke
2 jaren geleden

Ontroerend en dapper! Dank voor dit openhartige gesprek💖

Tjitze de Jong
Tjitze de Jong
2 jaren geleden

Dankjewel Isa dat je dit platform creeert en dankjewel Kelly. Als een van degenen die jou, Kelly, hebben mogen ondersteunen, vind ik het gewoon heeeeeeerlijk je zo te horen. En lieve meid, wat heb je dit knap gedaan. Als luisteraars meer willen weten over dit onderwerp, ga even naar amazon en zoek de publicaties op mijn naam, Tjitze de Jong – fiction en non-fiction. Momenteel geef ik slechts mondjesmaat genezingen vanwege een eigen heftige gezondheidscrisis vorig jaar … en … ik woon niet langer in Schotland maar in Berlijn. In warme dankbaarheid.

Kelly
Kelly
Antwoord aan  Tjitze de Jong
2 jaren geleden

Lieve Tjitze, wat fijn om hier van je te lezen! Ja jouw waardevolle bijdrage is er een waarvoor ik nog altijd diepe dankbaarheid voel. Ik heb je onlangs een pb op Facebook gestuurd (onder een andere naam want ben zelf niet meer op dat platform)
Dank je wel voor al je mooie werk, zachte heling voor jou en liefs van mij

Esther
Esther
Antwoord aan  Tjitze de Jong
2 jaren geleden

Dit pad loop je nooit alleen, mooi om te horen wat jouw pad is geweest Kelly en wat je allemaal tegenkwam. Zelf zit ik ook op het pad van de GNM nadat er 4 maanden geleden borstkanker is gediagnosticeerd en ook ik wil het op mijn eigen manier doen. Ik sta nog vrij aan het begin van het proces en ben nog zoekende, de artsen voor nu ook vriendelijk bedankt voor de alchemie en net zoals jij Kelly moet ik eerst mijn eigen proces onder ogen zien. Tijdens het interview wilde ik ook gelijk weten wat jij precies doet Tjitze en zal hierover verder op Amazon kijken. Kelly, kun je ook nog doorgeven wat en waar je je bent geweest wat betreft de bijenpollen meneer, ook daar ben ik nieuwsgierig naar.
Dank jullie allen voor dit platform,
Liefs Esther

Tima
Tima
2 jaren geleden

Mooi om te horen, heb een zelfde soort verhaal. Diagnose borstklierenkanker in 2021. Godzijdank had ik een opleiding gevolgd in De GNM in 2018 en dit heeft me gesteund in mn proces. Ik heb nu een joekel van een tumor in mn borst maar die doet inmiddels al maanden niks meer en in mn oksel is de lymfe aan t opzetten wat positief is want het word afgebouwd. Regulier ziet dit als uitzaaiing, ik ben blij dat ik beter weet en mij vertelden ze ook dat ik dood zou gaan na 1,5 jaar. Een ding weet ik gewoon heel zeker, ik ga hier echt niet aan dood wel als ik hun zeer agressieve behandelplan had aangenomen. De GNM alleen is niet de genezing, het geeft wel inzicht dat uiteindelijk zou moeten leiden naar het vertrouwen van je zelfhelend vermogen en dat houdt meestal ook in dat je naar t ondeliggend verhaal van de borstkanker moet kijken.

Kelly
Kelly
Antwoord aan  Tima
2 jaren geleden

Juist! Precies dit. Zachte heling voor jou gewenst ❤️

Els raaphorst
Els raaphorst
2 jaren geleden

Herkenbaar verhaal op onderdelen. Zelf alvleesklierkanker. Chemo geweigerd, wel geopereerd. Inmiddels bijna drie jaar verder. “Mevrouwtje, mevrouwtje toch”. Had allang dood moeten zijn. Geen dokter meer gezien of controle meer. Ik paste niet in het protocol. Ik heb gekozen voor het leven.

Kelly
Kelly
Antwoord aan  Els raaphorst
2 jaren geleden

Moedig en dapper, dank voor je delen 🙏

Camilla
Camilla
2 jaren geleden

Wat een helder en open gesprek over een beladen onderwerp. Dank voor de kwetsbaarheid die jullie beiden hebben getoond.

Nellie
Nellie
2 jaren geleden

Mooi proces! Maar in mijn ogen is dit geen Germaanse genezing geweest. Heel fijn dat ze toch zo genezen is….🙏🏼

Karen
Karen
2 jaren geleden

Als we dus van kanker niet doodgaan waarom zouden we dan nog onderzoeken (preventief)
Het is gewoon 1 grote verkooptruc, dat onderzoeken.
En ze verkopen je angst!

Dina
Dina
2 jaren geleden

Dankjewel dames voor dit inspirerende gesprek! Ik werd getriggerd door de pollenhoning van Ulbe… Heb je daar een website van… Ik kan t niet vinden. Groetjes Dina

Mieke Bisterbosch
Mieke Bisterbosch
2 jaren geleden

Precies goed zo. Blijf bij je eigen gevoel; mooi einde en “ conclusie” ook. Ik werk zelf mijn levenslang al in de zorg en heb ook “ gebruik” gemaakt van de zorg en misstanden gezien en ervaren.
Mooi dat het er is, maar inderdaad er is veel te verbeteren, dus: laten we het er over hebben.
In deze is Corona ook een goede: ik mag het er over hebben zolang ik de gevolgde lijn volg en anders moet ik het maar gewoon over leuke dingen hebben; een kritische minderheid blijft kwetsbaar.
Maar zoals blijkt ook uit dit interview: je moet jouw pad volgen; een andere weg is er niet❣️

Jill
2 jaren geleden

Wat geweldig inspirerend! Mijn collega Kiran 🙏🏼 Zo trots op jou Kelly en ook op Kiran! Liefs Jill (Ayurveda Specialist)

Eva Jansen
Eva Jansen
2 jaren geleden

Een verhaal over een individuele weg. Aan het einde hoorde ik ook wel wat respect voor andere wegen, maar in het eerste deel ervoer ik minachting voor mensen met andere visies‘s en het „vieren“ van de van het eigen gedrag. Het kwam op mij arrogant over. Dat creëerde bij mij afstand. Ik heb behoefde aan minder veroordelend naar anderen en waar zij staan met tegelijk wél het nauwkeurig beschouwen van wat er speelt en het zoeken naar zorgvuldige eigen oordelen.

Esther
Esther
2 jaren geleden

Mijn zus stuurde mij dit gesprek, met de opmerking: “Dit is jouw verhaal”.
Ze had gelijk. Zoveel herkenning in de verhaallijn, de processen….en zelfs de besluiten die genomen zijn.
Heel bijzonder om te horen. Dankjullie wel.

Diana Drees
Lid
2 jaren geleden

Soms heb je geen woorden. Heb alleen maar geluisterd en gevoelt…..met mijn hart. Wat mooi en diep met warmte dit gesprek ❤️❤️

Wendy
Wendy
2 jaren geleden

Heel bijzonder, heel inspirerend!
Dank jullie wel

Marloes
Marloes
2 jaren geleden

Wat mooi en wijs. Ik lach en huil mee met jullie. Ons lijf is zo wijs en weet de beweging naar ruimte en genezing. We zijn het alleen een beetje verleerd door de ruis van buitenaf. Krachtig hoe dit soort verhalen ons de oerwijsheid weer helpt herinneren. Bedankt lieve vrouwen.

Gerda
Gerda
2 jaren geleden

16j geleden borstkanker 36 bestralingen met hulp van boven het teveel aan straling hebben ze bygesteld resultaat geen brandwonden

Hans
Hans
2 jaren geleden

Jomanda all over again! Trap er niet in mensen! Word wakker!

Hans
Hans
2 jaren geleden

Google Sylvia Millecam en huiver. Word wakker mensen!

Zoë
Zoë
2 jaren geleden

Super krachtig en inspirerend verhaal! Heel erg bedankt voor het delen

Simone
Simone
2 jaren geleden

Jeetje dit gesprek kwam echt binnen. Heel mooi dat jullie halverwege tijdens de emoties over Isa’s moeder in lachen uitbarsten over Feng Shui. Wat ik ook voel is dat Kelly aangaf dat je lijf trauma opslaat. Sowieso is het benaderen van ziekte op een andere manier is iets dat bij mij enorm resoneert. Meerdere keren kippenvel of tranen gehad, bedankt voor dit mooie, open gesprek!

Ester Van Der Lienden
Lid
2 jaren geleden

Wauw lieve Isa en Kelly, wat mooi dit. Ik heb me ook al verdiept in de Germaanse geneeskunde en ben al langer bezig met het kijken naar het zelfgenezend vermogen door veel mensen te volgen en ook om te zien wat je allemaal zelf kunt doen. Ben momenteel zelf ook bezig met intuïtief coachen en healings. Hoe mooi zou het zijn dat meer mensen zich hierin zouden verdiepen en ook artsen naar dit verhaal zouden luisteren. Het resoneert zeker met mij maar je haalt overal je eigen waarheid uit natuurlijk en je moet dat doen wat goed voor jou voelt maar leef niet uit angst, zoals nu ook in deze tijd, maar zoek naar antwoorden of mogelijkheden zonder meteen maar het protocol te volgen. Help elkaar waar het kan maar laat elkaar ook vooral in de waarde. Dank je wel voor jullie mooie gesprek samen x

kim
kim
2 jaren geleden

Prachtig en inspirerend gesprek. Zelfbeschikking pur sang.

Petra Wolterink
Petra Wolterink
2 jaren geleden

Met heel veel respect voor de kracht om ‘nee’ te zeggen tegen het standaard protocol en voor een eigen weg te kiezen, moet ik toch zeggen dat ik iets niet helemaal begrijp: de tumoren waren kleiner aan het worden, of bijna weg, maar toch is de borst geamputeerd met als motivatie een buikwand correctie die dan ook gelijk gedaan kon worden? Begrijp ik het nou verkeerd, of is er dus eigenlijk een borst ingeruild voor een strakkere buik?

Martine
Martine
2 jaren geleden

Wat een mooie keuze. Luisteren naar het innerlijk. Uiteraard een healing signal. Ik was 5 toen mijn moeder overleed aan kanker, zij nog geen 30 dus wat had zij te doen denk ik nu vaak en heeft mijn pad weer geplaveid naar vinden van mezelf want ik ben weer niet voor niets haar kind. Groot ego bij Kelly (ook een oordeel van mij maar voel het te moeten zeggen, heeft iets met me uitspreken te maken). Dank! Erg mooi die Germaanse geneeskunde. Heel duidelijk.

Sandra
Sandra
2 jaren geleden

Wat een prachtig inspirerend verhaal. En wat mooi dat jij deze mensen een podium kunt geven. Ga zo door!!! Ik ga hem delen.

Manon
2 jaren geleden

Heel mooi interview en veel respect voor je openheid. Niet helemaal alleen volgens de Germaanse geneeskunde, maar een combinatie ook met regulier; operatie en punctie en hormoontherapie. Ik begrijp dat de Germaanse geneeskunde wel in bepaalde gevallen operatie adviseert, om de genezingsfase te versnellen. Zelf kreeg ik eind 2009 de diagnose borstkanker. Geweigerd om aan de met klem geadviseerde bestraling en chemo en hormoontherapie mee te doen. Wel Gekozen voor een amputatie van beide borsten (om in evenwicht te blijven) zonder reconstructie. In de lymfklier was een microcell gevonden waardoor ben gezwicht voor het verwijderen van de lymfklieren, wat ik nu nooit meer zou doen. Je lymfklieren zijn het riool van je lijf, logisch dat hier iets in gevonden wordt als het lijf aan het afbreken en afvoeren is. Voor wie wil lezen wat ik heb gedaan en hoe ik erin sta heb ik op mijn site beschreven. Ik begeleid vrouwen in hun proces zelf de keuze te maken wat voor hen werkt, wat hun pad is. Want daar gaat het mijne inziens om; daar waar je vertrouwen in hebt uitvoeren. Of dat pad nou regulier is of op eigenwijsheid. Niet iedereen is bij machte om zelf de keuzes te maken. Dankjewel Isa en Kelly🍀💓.
Mijn site is http://www.manon-schrijft.nl

Elisabeth
Elisabeth
2 jaren geleden

Voor het beter begrijpen van de Germanische Heilkunde zou je een gesprek moeten doen met Tonia en Casper.
Zij zijn al jaren bezig met de Germanische Heilkunde en kennen dr Hamerr persoonlijk!

Brenda
Brenda
2 jaren geleden

Dank voor het mooie en open gesprek, fijn een andere blik en kijk. 2jaar geleden ook ineens het protocol in ivm knobbel. Wilde geen mammografie maar zat ineens in het systeem. Niet sterk genoeg op dat moment, maar punctie toen kunnen voorkomen en uitgesproken dat ik op het zelf genezend vermogen van mij lichaam ging vertrouwen. Uitslag was ook niet kwaadaardig waardoor keuze mschn makkelijker was.
Ben toen ook gaan droog borstelen en gaan luisteren naar wat mijn lichaam mij te zeggen had. Dank Isa voor dit platform en je mooie input. Dank Kelly dat je dit deelt en krachtig hoe je dit aangegaan bent.

Lola
Lola
2 jaren geleden

Wat een zweverig gewauwel. Echt jammer Isa, met je academische achtergrond had ik hoge verwachtingen van radio Isa.
Dat je los wil breken van de status quo vind ik een mooi streven, maar verklaard op geen enkele wijze de afwezigheid van kritische reflectie. Het is een mooi gesprek hoor, maar een beetje van het niveau Margriet of de Flair. Nogmaals jammer.

Esther
Esther
2 jaren geleden

Sodeju wat dom. Maar ach…soortement van pijnlijke zelfmoord. Als je hier voor ‘kiest’, tja….scheelt weer zorgkosten moet je maar denken, mensen

Shirley
Shirley
2 jaren geleden

Wat een mooi intervieuw.
Ja met beide voeten op de aarde
Van binnen naar buiten. Dicht bij jezelf blijven.
Leven vanuit liefde. Veel bewondering voor jou Kelly
Bedankt voor dit mooie gesprek.

Mirjam
Mirjam
2 jaren geleden

Isa, is het verhaal van Kelly werkelijk te vergelijken met het verhaal van je moeder?

(Borst)kanker kent zoveel (subtiele) varianten in kwaadaardigheid en geneesbaarheid.

Hierin is, voor zover ik op kan merken het verschil tussen jouw moeder en Kelly niet bekend.

Daarbij is er tegelijkertijd met al het innerlijk werk en weten/voelen/intuitie een nog groter deel van dat wat we niet weten.

Ziek worden kent geen schuld en genezen is geen verdienste.

Laten we alle vrouwen eren op hun pad, ook als ze volle bak voor regulier onderzoek, chemo en/of bestraling gaan. Oók dat is een prima pad al dan niet in combinatie met niet-regulier.

Lisette Angenent
Lisette Angenent
2 jaren geleden

Wauw wat een indrukwekkend gesprek. En zo herkenbaar in het maken van keuzes. Ik denk dat ik het op precies de zelfde manier had aangepakt… enne die tummy tuc was bij mij ook wel DE beslissende factor geweest hoor 😉 De 9 maanden bedenk tijd die je had was ook wel precies de tijd die je nodig had voor deze bevalling Kelly. Isa, Bedankt voor deze aflevering. Het maakt mij vooral krachtiger in mijn manier van denken. De rond dwalende puzzelstukken vallen zo lekker op zijn plek.

Kelly
Kelly
Antwoord aan  Lisette Angenent
2 jaren geleden

O wauw die symboliek, normaliter ben ik vrij scherp in deze herkennen maar deze 9 maanden en bevallen had ik nog niet gezien. Dank je wel voor jou delen en reflectie hier op!!

Eline Klein Ikkink
2 jaren geleden

Dank je wel Isa en Kelly. Ik heb in fasen de aflevering geluisterd omdat ik zelf ook, als dochter van een overleden moeder (ik was net 2 jaar), een gruwelijk beeld bij (borst-)kanker heb. Echt ik heb jaren niet eens het woord kunnen schrijven of horen. Gelijk in alle staten. En (natuurlijk!!) heb ik borsten vol cystes. Dûh. Enfin; lang verhaal kort; ik heb mij wel altijd verdiept in het hoe en waarom ontstaat kanker, wat is er allemaal mogelijk voor genezing. Ik ben inmiddels zelf acupuncturist, benader alles vanuit een Holistische blik, weet veel (ook over de Germaanse Geneeskunst) maar het blijft een grote valkuil om niet vanuit angst (voor ziekte) te gaan leven. Lees: extra gezond en gespannen. De Corona crisis heeft in mijn geval heel erg geholpen om alle ‘waarheden’ die ik zelf ooit bedacht heb over controle, checkups e.d. helemaal terzijde te schuiven en nóg meer te gaan vertrouwen op mijn eigen intuïtie en gevoel. Ik ben nog nooit zó wakker geweest. Ik durf veel meer gewoon lekker te leven. En als klap op de vuurpijl dus ook gewoon deze podcast te luisteren!! Helemaal trots op mijzelf. (ben inmiddels 52 jaar dus heb er precies 50 jaar over gedaan haha)
Dank je wel!! En jij Isa, dank je wel ook voor al je andere werk. Hulde.

Xenia Meijer
Lid
2 jaren geleden

Hoi Isa, geweldige uitzending, heel goed om te laten horen dat er meer mensen zijn die hun eigen plan trekken. Zelf zo’n “eigenwijs” traject gedaan nav de zgn ongeneeslijke autoimmuun ziekte Graves. Dmv trauma healing (SE), leven drastisch omgooien, Chinese Medicine en homeopathie alweer 8 jaar genezen.
Internist al in het begin gelijk gedag gezegd en nooit meer wat van gehoord.
“Mensen gaan dood aan de behandeling, niet aan de ziekte”, maar dat is verboden om te zeggen. Goed dat Kelly dat helemaal aan het eind tóch zei.
Je moet natuurlijk wél aan de slag met jezelf, op alle vlakken, dat moet er ook bij gezegd. Een ziekte komt inderdaad niet voor niets.
Liefs, Xenia

Kirsten
Kirsten
2 jaren geleden

Lieve lieve isa
Ik hoop allereerst dat je dit leest. Ik ben 9 jaar geleden mijn lieve vriendin Judith verloren aan eierstok kanker. Jouw podcast met Kelly resoneerde enorm en bracht enorm veel emoties naar boven bij mij. Want: het reguliere traject heeft haar niet geholpen. En gaandeweg had zij steeds vragen hierbij. Zoals: ‘ik denk dat bij de punctie mijn cystes / tumoren zijn open geprikt en dat het daardoor verspreid is door mijn hele lichaam.’
De artsen zeiden dat dit niet het geval was maar zij heeft altijd getwijfeld hier aan en ik ook. De kanker is ook ontdekt tijdens een abortus wat voor haar heel emotioneel beladen was en waar ik ook vaak aan hebt gedacht. Met de Germaanse geneeskunde viel er voor mij toen ook dingen op hun plaats.
Ik begrijp dat jouw podcast heel veel emoties oproept en misschien ook boosheid en onmacht bij mensen maar ik vraag je of je alsjeblieft dit soort mooie gesprekken blijven uitzenden op jouw frequentie.
Het heeft mij zoveel gebracht om te luisteren naar mensen die het anders doen en daarbij dus mijn eigen weg te vinden en te voelen. Ook in mijn rouw om mijn dierbare vriendin brengt dit mij heel veel.
Ook al zijn niet alle emoties makkelijk.
Dat wilde ik je heel graag laten weten omdat ik je story zag op Instagram over de boze reacties op het gesprek met Kelly.
Liefs Kirsten

Ruth
Ruth
2 jaren geleden

Hi Isa en Kelly,

Wat een mooi gesprek was dat. Mooi dat jullie het er ‘gewoon over hebben’ en dat je je gevoel gevolgd hebt Kelly. (Jij trouwens ook Isa ;))
De Germaanse geneeskunde fascineerde mij, toen ik er 2 jaar geleden van hoorde ook al, en mooi hoe het nu meer naar boven komt. Er is niet altijd een goed of fout, of een ‘beste’ manier. Er zijn zoveel wegen naar Rome. En dat mag ieder voor zich zelf bepalen. Dat is ook vrijheid.
Ik werk (nog) in de zorg, en sta er vrij vaak anders in dan hoe het er nu aan toegaat ( oa symptoom bestrijden ipv oorzaak aanpakken ) dus ben blij met dit soort gesprekken. Dankjewel!

Sta jij achter mijn werk en wil je mij steunen? Je helpt me daar enorm mee. Via mijn website kan je doneren. Heel veel dank voor iedereen die mij al steunt. Het stelt me in staat te doen wat me te doen staat. En dat is mensen raken. Want ik wens dat wij voelen dat we zijn en waarheid vinden in ons eigen weten. Zodat alleen de liefde ons nog kan sturen. Het is mijn zielsmissie.

Bedrag