5 oktober 2024

Een stap dichterbij

Vorige week is de  “pact of the future” aangenomen in de VN, waardoor 193 lidstaten zich zullen toeleggen op het implementeren van nationale wetgeving waarmee de inhoud van het pact correspondeert. Het pact beslaat 70 kantjes en gaat uitgebreid in op “global governance”. De bijlage “global digital compact” geeft  daarnaast een “globaal kader voor digitale infrastructuur en AI beheer.”  

Je zou het hele stuk kunnen lezen en nog steeds niet weten wat ze nou bedoelen. Het is aquarelleren met woorden waarbij overgangen worden aangelengd met water om ze te verhullen. Maar het stuk markeert een versnelling van een proces richting de integratie van de Sustainable Development Goals. De globalisering van de macht; één doel, één team. We leave no one behind. Agenda 2030 dus. Met onze digital ID gekoppeld aan het net, volledig traceerbaar in een cashloze maatschappij. In de corona periode was dit een complottheorie. Tegenwoordig niet meer. 

 

Het pact tussen de 193 lidstaten lijkt nietszeggend. Althans, het geeft nu weinig kringen in de vijver. Maar de implicaties worden concreet bij de uitwerking in nationale wetgeving. Je kunt dit (wetgeving)proces vergelijken met de coronawet, die er is gekomen vanwege de International Health Regulations - ook vastgesteld door de VN. Wetgeving die grondrechtbeperkende maatregelen rechtvaardigt heeft daardoor een permanente basis in de Wet Publieke Gezondheid gekregen. Tevens instrument voor het uitvoeren van mondiaal beleid.

 

Vier jaar geleden volgde ik letterlijk alles op dit gebied, en deed ik overal verslag van. Om weerstand te bieden tegen het gevaar. Dat is nu anders. Ik volg het nog wel, maar sinds ik met Jezus ben, zie ik elke stap richting agenda 2030 ook als een stap dichterbij de wederkomst van Jezus. Wanneer Hij precies terugkomt weten we niet. Maar verwachten doe ik Hem zeker. De prince of peace. De king of kings. Degene bij wie je wint als je verliest. En die het lijden gebruikt om je te vormen. We zullen daar zijn, wat God hier van ons heeft kunnen maken.1 

 

Maranatha! 

 

‘Want ik ben ervan overtuigd dat het lijden van de tegenwoordige tijd niet opweegt tegen de heerlijkheid die aan ons geopenbaard zal worden. Met reikhalzend verlangen immers verwacht de schepping het openbaar worden van de kinderen van God.’ - Romeinen 8:18-19 HSV

 

 

1 "We zullen dáár zijn wat God hier van ons heeft kunnen maken" is een zin uit het boek "Dichtbij God", van Henk Binnendijk, p.53. 

...

Laat je horen

0 reacties

Feedback?

Feedback