15 september 2024

Modder in het badwater

Christenen zitten in een lastig parket, volgens mij. Want (ook) mede Christenen, behoor je christelijk te behandelen. En iemand een valse profeet noemen, of beweren dat iemand een ander evangelie dan het Ware Evangelie verkondigt zou, als je er naast zit, een vreselijke misstap kunnen zijn. Want je doorkruist mogelijk Gods plan. En dat wil je niet. 

Maar wat nou als het aan de orde is? Wat als er modder in het badwater zit? Je hebt gebeden voor onderscheidingsvermogen, getoetst aan Gods woord en onderaan de streep denk je te maken te hebben met een vals evangelie. En nu? De hele bijbel staat vol met waarschuwingen tegen dwaalleer en valse profeten; Jezus heeft het voorzegd. Zeker in de eindtijd, zullen de valse profeten over elkaar heen tuimelen en zullen er mensen massaal misleid worden. Mensen die menen met de waarheid te maken hebben, laten zich ongemerkt in met een leugen. Wel, het heeft er alle schijn van, dat wij ons in dit stadium bevinden. En waar is nu de communicatie handleiding? 

 

Valse profeten worden gezalfd door valse profeten, en onder onze ogen wordt een kerstboom opgetuigd. De wortels ontsproten uit een leugen, en de piek, die zal komen van de antichrist. Als het de opdracht is het evangelie te vertellen aan ongelovigen, is het ook onze opdracht het Ware Evangelie te delen met gelovigen. Een vals evangelie, zal immers nooit tot een wedergeboorte kunnen leiden. 

 

Tegelijkertijd mag het adresseren van dwaalleer, niet ten koste gaan van de grootsheid van God. Er mag niet meer worden weg gesneden dan nodig. Iedereen met een hart voor Jezus, is het hier hartgrondig mee eens. 

 

Kunnen we het er dan over eens zijn dat het elimineren van de leugen, niet mag afdoen aan de waarheid, én concretiseren wat er wél moet worden ontmaskerd en geschrapt? Kunnen we kritisch zijn op de oorsprong van doctrine, ook als uit het uitvloeisel daarvan veel kracht wordt geput? Durven we de tumor eruit te snijden, ook als we daar zelf een tijdje van moeten revalideren? 

 

Het enige geruststellende aan afvalligheid, is dat het een teken is van de spoedige wederkomst van Jezus Christus. Dus als het klopt dat wij in de eindtijd leven, en jij bent zelf niet degene die wordt misleid - wie dan wel? 

...

Laat je horen

0 reacties

Feedback?

Feedback