8 mei 2024

Rot religie

De misstanden in de kerk, en de gijzeling in religie, heeft afgestraald op het geloof in Jezus. Dat is me duidelijk. Sinds ik uit de kast ben als volger van Jezus, krijg ik regelmatig te horen hoe vreselijk de kerk is. Hoe religie diepe trauma’s heeft achtergelaten en daarnaast is gebruikt om oorlog te voeren. Ik kan het allemaal volgen en ik leef echt mee met de mensen die hieronder hebben geleden, en nog steeds doen. 

Religie is gebruikt om te onderdrukken, en menig kerk is ongezond, of zelfs dood. Zonder de Geest van God gaat het vlees regeren, en wordt de kerk een potentiële bron van manipulatie en machtsmisbruik. Door infiltratie vond en vindt er bovendien (satanisch ritueel) misbruik plaats in (en binnen) kerken. Het is allemaal waar en het is verschrikkelijk. En ik vind het heel verdrietig dat dit brute onrecht de weg naar Jezus heeft afgesneden. Terwijl Jezus, juist ook voor deze mensen, zo veel zou kunnen betekenen in herstel.

 

Voor de mensen op zoek naar God; laat de reputatie van de kerk en de schade van religie, niet tussen jou en Jezus in staan. Religie is heel iets anders dan relatie. Waar religie regels van buitenaf oplegt, volg ik Jezus vanuit mijn hart. En als elke kerk zou zijn zoals God het heeft bedoeld, zouden er hele mooie dingen gebeuren.

 

Zijn liefde wordt niet verdiend, maar ontvangen door Zijn genade. Ik ervaar geen moeten, op geen enkel vlak. Maar wel het onderscheid tussen wat wel goed is, en wat niet goed is. En net als elke relatie vraagt het toewijding. Dat er tijd met elkaar wordt doorgebracht, en dat er wordt gesproken en geluisterd. Ik snap dat het abstract klinkt maar als je realiseert dat God een persoon is, snap je wellicht beter dat ook deze relatie niet vrijblijvend is. God is heel goed voor mij en ik ben zo dankbaar voor Hem in mijn leven. Maar ja, Jezus volgen is de definitie van verantwoordelijkheid nemen, en sterven aan jezelf een ongoing proces. Toch, in relatie met Hem, is dit wat je wíl met heel je hart. Omdat we alles aan Hem te danken hebben en de liefde van Hem gewoonweg niet te evenaren is.

 

God houdt niet van religie, Hij houdt van ons.

...

Laat je horen

0 reacties

Feedback?

Feedback